Geroosterde radijzen met spek en risotto
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Geroosterde radijzen met spek en risotto

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de spekblokjes krokant in een droge koekenpan. 

  2. 2

    Spoel de radijzen en halveer ze. Pel de sjalotten en snij ze in partjes. Leg ze samen in een ovenschaal en bedruppel met 3 eetlepels olijfolie en de wijnazijn. Kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de oven en roer af en toe om. 

  3. 3

    Hak de amandelen grof. Voeg ze na 10 à 15 minuten toe aan de radijzen, samen met de pompoenpitten en de spekblokjes. Roer om en laat alles nog even verder bakken.

  4. 4

    Maak de risotto Pel en snipper de sjalotten. Verwarm de helft van de boter en fruit de sjalotten glazig. Voeg de risottorijst toe en laat 3 minuten meebakken. Blus met de witte wijn en laat het vocht inkoken. Voeg beetje bij beetje en al roerend de bouillon toe tot de risotto klaar is. Roer er 2/3 van de kaas en de rest van de boter onder. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Verdeel de risotto over de borden en schep er de geroosterde radijsjes met spek op. Werk af met de rest van de kaas en de peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de spekblokjes krokant in een droge koekenpan. 

  2. 2

    Spoel de radijzen en halveer ze. Pel de sjalotten en snij ze in partjes. Leg ze samen in een ovenschaal en bedruppel met 3 eetlepels olijfolie en de wijnazijn. Kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de oven en roer af en toe om. 

  3. 3

    Hak de amandelen grof. Voeg ze na 10 à 15 minuten toe aan de radijzen, samen met de pompoenpitten en de spekblokjes. Roer om en laat alles nog even verder bakken.

  4. 4

    Maak de risotto Pel en snipper de sjalotten. Verwarm de helft van de boter en fruit de sjalotten glazig. Voeg de risottorijst toe en laat 3 minuten meebakken. Blus met de witte wijn en laat het vocht inkoken. Voeg beetje bij beetje en al roerend de bouillon toe tot de risotto klaar is. Roer er 2/3 van de kaas en de rest van de boter onder. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Verdeel de risotto over de borden en schep er de geroosterde radijsjes met spek op. Werk af met de rest van de kaas en de peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.