Recept

Lamskroon met fregolarisotto en zoethoutjus

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de wortelen, pel de uien en snij beide in grove stukken. Verhit boter in de pan en stoof er de wortelen en de uien in. Lepel er de tomatenpuree bij en laat even kleuren. Blus na 10 minuten met de groentebouillon en laat inkoken tot de helft. Zeef en breng op smaak met de porto, de madeira, de sojasaus en het zoethoutpoeder. Voeg een klontje boter toe en kruid met peper en zout. Zet even apart.

 2. 2

  Kook de fregola halfgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal van het vuur en giet af. Doe de fregola opnieuw in een kookpotje en zet net onder met de groentebouillon. Laat op een zacht vuur sudderen tot de groentebouillon volledig is opgenomen. Voeg een lepel boter toe en rasp er de Montellokaas over.

 3. 3

  Kruid de lamskroon met peper en zout en schroei het vlees langs beide kanten dicht. Schik de lamskroon in een ovenschaal en gaar nog zo’n 11 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat 10 minuten rusten in aluminiumfolie.

 4. 4

  Maak de peultjes schoon en spoel de kervel. Stoof de peultjes kort aan in olijfolie en breng op smaak met peper en zout, schep samen met de kervel onder de risotto. 

 5. 5

  Werk de risotto af met de rest van de kaas en besprenkel met extra limoensap. Snij de lamskroon tussen de beentjes in en serveer het lam met de zoethoutjus bij de frisse risotto.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lamskroon met fregolarisotto en zoethoutjus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!