Paashaasjes op een stokje

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

bereiding
 1. 1

  Bereid eerst de cake. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de boter met de suiker en de vanillesuiker en mix tot een romig mengsel. Voeg de  eieren er één voor één aan toe en meng het citroensap erdoor. Mix glad. Stort de zelfrijzende bloem erbij en meng nogmaals tot je een homogeen cakebeslag krijgt. Beboter en bebloem een cakevorm en bak de cake in 40 minuten gaar. Haal uit de oven, ontvorm en laat afkoelen op een rooster. Je kunt ook vierkante bakvormen gebruiken en het deeg er in een laagje van 1 cm in doen - zo moet de cake veel minder lang bakken (15 à 20 min.).

 2. 2

  Knip oortjes en strikjes van het eetbaar papier en leg even opzij.

 3. 3

  Doe de poedersuiker in een kommetje en roer er een scheutje water door zodat je een dik glazuur krijgt dat toch lichtjes lopend is. Hou een klein beetje van het witte glazuur apart voor de afwerking en verdeel de rest van het glazuur over een aantal kommetjes (het aantal kleuren dat je wilt gebruiken). Doe enkele druppels van de gewenste kleurstof in ieder kommetje en roer goed zodat je verschillende pastelkleurtjes krijgt.

 4. 4

  Snij de cake in plakken. Steek met behulp van een ronde uitsteekvorm van zo’n 4 cm diameter rondjes uit de cake. Prik de rondjes op een mooi rietje of prikkertje en dip ze in het glazuur (of lepel er wat glazuur over). Laat ze even uitlekken op een rooster. Laat het glazuur zo’n 30 min. drogen en teken dan met wat wit glazuur of een glazuurstift een snuitje op ieder paashaasje.

 5. 5

  Prik met een mes 2 gaatjes in het hoofdje en steek er de oortjes in. Fixeer met behulp van wat glazuur de strikjes onder de hoofdjes van de konijnen. Teken in de witte oogjes een donkere pupil (stipje) met gesmolten chocolade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!