Recept

Caesarsalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Zet de pijnboompitten een nachtje onder water om te weken. Giet af, doe de pijnboompitten en de overige ingrediënten voor de dressing in een blender, voeg 25 ml water toe en mix tot een gladde saus.

  2. 2

    Verwarm de oven op 180°C. Kook het eitje hard, spoel onder koud water en pel. Plet het ei met een vork fijn en duw door een zeef tot een korrelige structuur. 

  3. 3

     Halveer de kropjes little gem en gril ze 3 minuten aan een kant. Gril de kipfilet 3 minuten aan elke kant en laat 10 minuten garen in de oven. Snij daarna in dunne plakjes. 

  4. 4

    Snij het zuurdesembrood in dunne sneetjes. Toast of gril ze. Halveer de avocado, verwijder de pit en schil en snij in fijne plakken. 

  5. 5

    Schik op het bord afwisselend plakjes kip, zuurdesembrood en little gem en werk af met het verkruimelde eitje en basilicum. Serveer de saus apart erbij.

    Tip: Ook lekker bij gegrilde slaharten, helemaal hip in het bbq-seizoen. 

    Weetje: Edelgist wordt vaak door veganisten gebruikt om kaas te vervangen in een gerecht. Het bevat beduidend minder calorieën en je hoeft niet in te boeten op de smaak. Je koopt het in vlokkenvorm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Caesarsalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!