Chai porridge

Zo maak je ‘t
  1. Breng de melk met de specerijen aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes sudderen, zodat de smaken goed vermengen. 

  2. Giet de melk door een zeef, doe de havermout erbij en zet weer op het vuur. Laat zachtjes indikken.

  3. Spoel en halveer de peren. Stoof ze in een pan met wat boter. 

  4. Serveer de havermout met een halve peer, een scheutje esdoornsiroop en wat lijnzaad. 

    Tip: Ook lekker: Vervang de havermout door een restje gekookte wilde rijst. 

Of toch iets anders?

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

VIDEO: Havermout in de oven

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Pannenkoeken van banaan

  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Banaan-ei pannenkoekjes met blauwe bessen