Bladerdeeghartjes met krieken

Zo maak je ‘t
  1. Laat de krieken uitlekken. Doe het sap in een steelpan en meng met het vanillepuddingpoeder. Breng het sap aan de kook en laat indikken. Haal de pan van het vuur, voeg de krieken weer toe en laat afkoelen.

  2. Verwarm de oven voor op 180°C.

  3. Steek hartjes (in 2 verschillende formaten) uit in het bladerdeeg. Lepel wat vulling op de kleinste hartjes, klop het ei los en bestrijk de randen van alle hartjes met ei. Leg de grootste hartjes op de vulling en druk zachtjes aan. Maak de randen dicht met een vork. Bestrijk met losgeklopt ei en bestrooi met rietsuiker.

  4. Bak 15 minuten in de oven, of tot ze mooi goudbruin zijn.

Of toch iets anders?

  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Banaan-ei pannenkoekjes met blauwe bessen

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Havermout in de oven

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Pannenkoekkrullen voor artistiekelingen

  • Meer dan 1 uur
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Heerlijk Limburgse vlaai

  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Havermoutwafeltjes