Recept

Snelle appelstrudel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit feestelijke appelgebak met amandelnoten is niet alleen overheerlijk, maar ook extra snel klaar. Dat zijn dus twee vliegen in één klap. Probeer zeker ook eens de twist met het filodeeg in de apfelstrudel. Een aanrader! 

bereiding
  1. 1

    Meng de amandelschilfers, het vanille-extract en het maïszetmeel door de koude appelmoes.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 200°C. Meng het paneermeel met de poedersuiker. Leg een vel filodeeg op een met bakplaat met bakpapier. Bestrijk het filodeeg met boter, bestrooi met de mengeling van paneermeel en poedersuiker. Leg er een vel filodeeg bovenop en herhaal dit 4 maal.

  3. 3

    Schep de appelvulling midden op van het filodeeg, bestrooi met kaneel en vouw het deeg rond de vulling. Bestrijk de buitenkant met een laagje boter en bestrooi met de rest van de bloemsuiker en het paneermeel.  Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven of tot de strudel goudbruin is. Lekker lauw, met een bolletje ijs erbij!
     

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!