Recept

Let it snow taart

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak eerst de biscuit. Verwarm de oven voor op 170°C, boven en onderwarmte. Beboter en bebloem een extra hoge springvorm van 18 cm diameter. Zeef de bloem. Klop de eieren en de suiker in een keukenrobot tot een dikke witte massa, dit duurt 10 à 15 minuten.De massa moet zo dik zijn, dat je er een lijn in kunt trekken die niet opnieuw dichtloopt. Spatel de gezeefde bloem door het ei-suikermengsel. Giet in de springvorm en bak 40 minuten in de oven. Laat even afkoelen in de vorm, ontvorm en laat volledig afkoelen op een rooster.
     

  2. 2

    Maak het glazuur. Roer de roomkaas los met houten lepel, meng de Griekse yoghurt en de siroop erdoor. Proef en voeg naar eigen smaak nog wat agavesiroop toe. Doe het mengsel in een spuitzak. Spuit het glazuur op de biscuit. Laat even opstijven in de koelkast.
     

  3. 3

    Maak een krans van rozemarijn, gebruik eventueel binddraad of ijzerdraad om 'm in vorm te houden (haal de rozemarijn straks wel van de taart voor je ze gaat aansnijden). Leg de krans op de taart en werk verder af met granaatappelpitjes en kunstbloemen. Opgelet: echte kerststerren zijn giftig!

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!