Recept

Originele taart met chocolade en oreo's

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wil je verrassend uit de hoek komen tijdens de feesten? Dan is dit recept precies wat je nodig hebt! Een taart met een zachte biscuit, lekkere chocoladeganache en afgewerkt met oreo's,... en ideaal voor grote groepen! Wat wil je nog meer? 

bereiding
  1. 1

    Maak eerst de biscuit. Verwarm de oven voor op 170°C, boven en onderwarmte. Beboter en bebloem een extra hoge springvorm van 18 cm diameter. Zeef de bloem. Klop de eieren en de suiker in een keukenrobot tot een dikke witte massa, dit duurt 10 à 15 minuten.De massa moet zo dik zijn, dat je er een lijn in kunt trekken die niet opnieuw dichtloopt. Spatel de gezeefde bloem door het ei-suikermengsel. Giet in de springvorm en bak 40 minuten in de oven. Laat even afkoelen in de vorm, ontvorm en laat volledig afkoelen op een rooster.
     

  2. 2

    Mix de poedersuiker, boter, het vanilleextract en de melk tot een smeuïge crème. Doe in een spuitzak. Spuit de helft ervan op de taart en wrijf open met een spatel. Laat 15 minuten opstijven in de diepvriezer. Herhaal en zet opnieuw 15 minuten in de diepvriezer.

  3. 3

    Smelt de chocolade met de room au bain-marie en laat even afkoelen. Giet het mengsel over de taart.

  4. 4

    Versier de taart met toefjes slagroom, koekjes, snoepjes... Bestrooi met sterretjes en zilveren of gouden suikerparels.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!