Recept

Appeltaart met meringue

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Het schuimlaagje maakt het helemaal af.

bereiding
  1. 1

    Doe alle ingrediënten voor het deeg in de keukenrobot en kneed tot een vaste, stevige bol. Wikkel in plasticfolie en zet minstens 2 uur in de diepvriezer.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 170°C. Rasp het deeg met een grove rasp. Smeer de vorm in met boter en bestrooi met paneermeel. Doe de helft van het deeg in de vorm en bak 20 à 25 minuten.

  3. 3

    Maak de vulling. Schil de appelen, verwijder de klokhuizen en rasp het vruchtvlees. Doe de suiker, de vanillesuiker en de kaneel erbij en laat 10 minuten marineren. Schep in een neteldoek en pers het overtollige sap eruit. Doe de appelen
    op de voorgebakken bodem.
     

  4. 4

    Klop de eiwitten met de suiker op tot een stevige meringue en spreid gelijk over de appels. Doe de rest van het geraspte deeg bovenop de meringue en bak 45 à 50 minuten. Het deeg dat je over hebt wikkel je in plasticfolie en kun je in de diepvriezer bewaren voor een volgende taart.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Appeltaart met meringue

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!