Recept

Kalkoenrollade met gedroogd fruit en aardpeergratin

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een klassieke rollade van kalkoen, maar verrassend geserveerd met gedroogd fruit en aardpeergratin. Dat wordt smullen aan het feestdiner!

bereiding
  1. 1

    Schil de appel, snij in stukjes en besprenkel met citroensap. Verwarm een scheutje olijfolie, fruit de sjalot glazig, samen met de stukjes rauwe ham. Doe er de appeltjes bij en stoof ze kort mee. Neem de pan van het vuur en roer er de gedroogde vruchten door. Kruid het mengsel met tijm, peper en zout.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 170° C. Leg het vlees open, schep er ¾ van de vulling op, rol op en bind de rollade op met keukengaren. Schroei het vlees in ± 10 min. rondom dicht in een beetje olijfolie.

  3. 3

    Leg de rollade in een ovenschaal en laat 30 min. braden in de warme oven (of tot de kerntemperatuur 67° C is). Neem het vlees uit de oven en laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie.

  4. 4

    Doe de rest van de vulling in een kom, overgiet met de wijnazijn en laat 5 minuten wellen. Mix met de munt en een beetje water tot een gladde saus. Snij het vlees in plakken en serveer met de saus.

Lekker met aardpeergratin en boontjes in spek
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 170° C. Schil 1 kg aardappelen en 500 g aardperen. Snij met een mandoline in dunne plakjes. Beboter een ovenschaal en wrijf in met 1 doormidden gesneden teentje knoflook. Leg er afwisselend de aardappel-, en aardpeerschijfjes dakpansgewijs in. Klop 4 eidooiers los in 300 ml room. Kruid met peper, zout en 1 el verse tijmblaadjes. Giet de room over de groenten, dek af met aluminiumfolie en schuif 1 uur in de oven. Haal voor het laatste kwartier de folie weg zodat de schotel kan gratineren. Maak 1 kg boontjes schoon en blancheer ze een paar min. in licht gezouten water. Rol ze in 12 plakjes ontbijtspek en bak de pakketjes kort op in een beetje boter. Kruid met peper.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kalkoenrollade met gedroogd fruit en aardpeergratin

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!