Recept

Gele curry van lamsballetjes met abrikozen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Maak eerst de currypasta
  1. 1

    Laat de rode pepertjes 30 minuten weken in een kommetje koud water. Pel en snipper de sjalotten en de knoflook

  2. 2

    Laat de pepertjes uitlekken (vang het vocht op) en leg ze in de mengkom van een (liefst kleine) keukenrobot. Voeg een scheutje van het water toe.

  3. 3

    Voeg alle andere ingrediënten toe en laat de keukenrobot draaien tot je een pasta krijgt. Voeg een beetje koud water toe als het mengsel nog te dik is.

  4. 4

    Bewaar de gele currypasta goed afgesloten in de koelkast.

bereiding
  1. 1

    Rooster de pijnboompitten 3 minuten in een heel hete pan zonder vetstof. Leg ze op keukenpapier en laat ze afkoelen. Hak ze vervolgens grof. Was en snipper de koriander. Pel en snipper de uien.

  2. 2

    Meng in een kom het lamsgehakt met de pijnboompitten, de rozijnen, de koriander, de knoflook, peper en zout. Kneed tot een homogene massa en rol er balletjes van ter grootte van forse noten. Leg ze naast elkaar op een schaal en zet die in de koelkast.

  3. 3

    Snij het kroontje uit de tomaten. Dompel ze 20 seconden in een pan kokend water, laat ze uitlekken en laat ze meteen schrikken onder koud water. Pel ze, snij ze doormidden, verwijder de pitten en hak het vruchtvlees grof.

  4. 4

    Pel en snipper de uien. Verhit de helft van de olie in een stoofpan en fruit de ui 10 minuten op een matig vuur. Voeg 2 el van de gele currypasta toe en laat al roerend 3 minuten meebakken. Voeg de gehakte tomaten toe en giet er 40 cl water bij. Laat op een zacht vuur 20 minuten sudderen.

  5. 5

    Snij intussen de abrikozen in stukjes. Verhit de rest van de olie op een hoog vuur in een braadpan en bak de balletjes rondom aan. Leg ze na het eind van de kooktijd bij de tomatensaus en leg er de stukjes abrikozen rond. Zet het deksel weer op de pan en laat op een zacht vuur nog 30 minuten sudderen; draai halverwege de kooktijd de balletjes om. Dien heet op.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gele curry van lamsballetjes met abrikozen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!