Recept

Spinazie-ricottaballetjes met verse kerstomaatjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Spoel de tomaatjes en pluk ze van de trosjes. Snij 3/4 van de tomaatjes in stukken en laat de rest heel. Pel de teentjes knoflook en hak 2 ervan grof. Spoel de oreganotakjes en schud ze droog.

  2. 2

    Fruit de grofgehakte knoflook zachtjes glazig in 1 eetlepel olijfolie. Voeg de tomatenstukjes en de oregano toe, kruid met versgemalen peper en zout en laat 20 minuten zachtjes sudderen. Voeg 5 minuten voor het einde van de gaartijd de hele kerstomaatjes toe.

  3. 3

    Zet een pan lichtgezouten water op voor de spinazie. Spoel de spinazie en blancheer hem 2 minuten in het kokende water. Laat hem goed uitlekken en druk er met een vork zoveel mogelijk water uit.

  4. 4

    Hak de spinazie fijn, doe hem in een mengkom en kruid met verse nootmuskaat, peper en zout. Snipper het laatste knoflookteentje jn en voeg dat toe, samen met de ricotta, parmezaan en het losgeklopte ei. Meng goed. Vorm van de kaasmassa- balletjes ter grootte van een walnoot.

  5. 5

    Verhit de rest van de olijfolie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de spinazie-ricottaballetjes in 8 à 10 minuten rondom rond goudbruin.

  6. 6

    Verwijder de oreganotakjes uit de tomatensaus en verdeel de saus over 4 diepe borden. Werk af met de spinazie-ricottaballetjes en een paar blaadjes basilicum en serveer meteen. Lekker met pasta!

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Spinazie-ricottaballetjes met verse kerstomaatjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!