Recept

Eiernoedels met primeurgroenten en kalfsspiesjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Meng 2 eetlepels plantaardige olie met de sojasaus, het maïszetmeel, het gemberpoeder, de knoflook en het paprikapoeder. Snij het kalfsvlees in dunne repen, steek ze in golfjes op de satéstokjes en leg ze in de marinade. Zet even aan de kant.

  2. 2

    Schil de wortelen en de asperges en snij ze met een dunschiller of mandoline in linten. Doe hetzelfde met de komkommer. Spoel het loof van de radijsjes en hak het fijn. Snij de radijsjes in dunne plakjes.

  3. 3

    Gaar de eiernoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking in lichtgezouten water. Laat ze uitlekken en breng op smaak met de sesamolie en wittewijnazijn.

  4. 4

    Verhit een scheutje olie in een wokpan en roerbak de radijsplakjes enkele minuten. Voeg dan de asperges en de wortelen toe. Kruid met flink wat zwarte peper van de molen en een snuifje zout. Roerbak ze zo’n 4 minuten en voeg dan de komkommerlinten toe. Roerbak nog even tot de groenten beetgaar en nog knapperig zijn. Haal de pan met de groenten van het vuur en werk af met het sap van de citroen.

  5. 5

    Bak de kalfsspiesjes in een scheutje plantaardige olie in een grillpan op hoog vuur.

  6. 6

    Verdeel de eiernoedels over de borden, schep er wat van de gewokte groenten op en een spiesje. Werk af met het radijsloof.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Eiernoedels met primeurgroenten en kalfsspiesjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!