Gevulde avocado's
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gevulde avocado's

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk van smaak en bovendien volledig vegan!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor tot 200°C. Halveer de avocado’s. Verwijder de pit en zet de avocado’s 10 minuten in de voorverwarmde oven.

  2. 2

    Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen.

  3. 3

    Pel en snipper de rode uien. Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes. Snij de rode puntpaprika in kleine blokjes en doe hetzelfde met de tomaten en de komkommer. Verhit een scheutje olie in een ruime pan en fruit de uien aan. Voeg de paprikablokjes en de champignons toe. Kruid met zwarte peper van de molen en zout. Haal van zodra de groenten beetgaar zijn, de pan van het vuur en schep de tomaten, komkommer en de quinoa eronder.

  4. 4

    Rooster de pijnboompitten in een droge pan met antiaanbaklaag.

  5. 5

    Haal de avocado’s uit de oven en vul ze met de groentemengeling. Verdeel er de verse kruiden, de kiemgroenten en de geroosterde pijnboompitten over. Werk naar smaak af met zeste van citroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor tot 200°C. Halveer de avocado’s. Verwijder de pit en zet de avocado’s 10 minuten in de voorverwarmde oven.

  2. 2

    Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen.

  3. 3

    Pel en snipper de rode uien. Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes. Snij de rode puntpaprika in kleine blokjes en doe hetzelfde met de tomaten en de komkommer. Verhit een scheutje olie in een ruime pan en fruit de uien aan. Voeg de paprikablokjes en de champignons toe. Kruid met zwarte peper van de molen en zout. Haal van zodra de groenten beetgaar zijn, de pan van het vuur en schep de tomaten, komkommer en de quinoa eronder.

  4. 4

    Rooster de pijnboompitten in een droge pan met antiaanbaklaag.

  5. 5

    Haal de avocado’s uit de oven en vul ze met de groentemengeling. Verdeel er de verse kruiden, de kiemgroenten en de geroosterde pijnboompitten over. Werk naar smaak af met zeste van citroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.