Paté van everzwijn
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Paté van everzwijn

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit lekker recept voor paté van everzwijn is perfect voor kerst!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 240°C. Pel en snipper de sjalot. Fruit in wat boter, samen met de tijm en de laurier. Laat 10 minuten stoven tot de sjalot zacht is. Zet apart.

  2. 2

    Snij het vlees en het spek in stukken en mix in een blender.

  3. 3

    Voeg de eieren, peper en zout, nootmuskaat, kruidnagel en gember, de cognac en de demi-glace toe. Mix opnieuw fijn.

  4. 4

    Bekleed een terrinevorm met reepjes spek en laat ze over de vorm hangen, schep het vleesmengsel erin en dek af met het spek. Vul intussen een ovenschaal met water. Zet het deksel op de terrine en schuif 40 minuten au bain-marie in de voorverwarmde oven.

  5. 5

    Laat minstens 1 dag rusten in de koelkast voor je ‘m aansnijdt. Serveer met toast, augurkjes en uitjes of bessenconfituur.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 240°C. Pel en snipper de sjalot. Fruit in wat boter, samen met de tijm en de laurier. Laat 10 minuten stoven tot de sjalot zacht is. Zet apart.

  2. 2

    Snij het vlees en het spek in stukken en mix in een blender.

  3. 3

    Voeg de eieren, peper en zout, nootmuskaat, kruidnagel en gember, de cognac en de demi-glace toe. Mix opnieuw fijn.

  4. 4

    Bekleed een terrinevorm met reepjes spek en laat ze over de vorm hangen, schep het vleesmengsel erin en dek af met het spek. Vul intussen een ovenschaal met water. Zet het deksel op de terrine en schuif 40 minuten au bain-marie in de voorverwarmde oven.

  5. 5

    Laat minstens 1 dag rusten in de koelkast voor je ‘m aansnijdt. Serveer met toast, augurkjes en uitjes of bessenconfituur.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.