Recept

Varkenskroon met ciderjus en karnemelkpuree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit lekkere recept voor varkenskroon met ciderjus en karnemelkpuree is perfect voor kerst!

bereiding
  1. 1

    Meng de ingrediënten voor de marinade. Verwarm de oven voor op 150°C. Snij de vetlaag van het vlees kruiselings in en kruid het met peper en zout. Bak het vlees op de vetkant in een hete koekenpan tot het vet wat wegsmelt en laat het daarna aan alle kanten kleuren. Hou het vet bij voor de saus.

  2. 2

    Leg het vlees in een ovenschaal, bestrijk met marinade en laat 40 minuten braden. Bedruip halverwege met mari- nade. Voeg de ui en appel toe en laat nog 20 minuten verder garen. Leg het vlees op een bord, dek af met aluminiumfolie en laat 15 minuten rusten.

  3. 3

    Kook de aardappelen in 20 minuten gaar. Stoom of kook de boontjes beetgaar. Giet de aardappelen af, stamp tot puree, voeg de karnemelk en de boter toe en roer goed om. Kruid met nootmuskaat, peper en zout en hou warm.

  4. 4

    Verwijder het meeste braadvet uit de pan. Zet op het vuur, warm het vet kort terug op, blus met cider en schraap de aanbaksels los. Roer er de gelei door en laat wat inkoken.

  5. 5

    Versnij de varkenskroon tot koteletjes. Verdeel de boontjes over 4 borden en leg er een kotelet op. Spuit er toefjes karnemelkpuree rond en werk af met gefrituurde ui (zie hieronder). Giet er jus rond en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Varkenskroon met ciderjus en karnemelkpuree

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!