Wildsteak met geroosterde groentefrieten
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Wildsteak met geroosterde groentefrieten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit recept voor wildsteak met geroosterde groentefrieten is lekker, makkelijk en perfect voor kerst!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de wintergroenten in frieten, schik ze op een bakplaat, kruid met peper en zout en rooster ze 20 minuten in de oven. Meng de ingrediënten voor de dressing, sprenkel over de groenten en laat nog 5 à 10 minuten roosteren.

  2. 2

    Borstel de oesterzwammen schoon, snij de grote exemplaren in stukken en bak ze op in 1 el boter. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Kruid de steaks met peper en zout en bak ze 3 minuten per kant in de rest van de boter. Haal uit de pan en laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Blus de pan met room en laat inkoken. Kruid de saus bij met peper en zout.

  4. 4

    Spoel de waterkers en schud droog. Snij het vlees in plakjes. Schik de groenten kriskras door elkaar en beleg met plakjes vlees. Werk af met druppeltjes saus en waterkers en ga er nog een keer over met de pepermolen (op grove stand). Serveer met een potje saus én een glas luxebier!

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de wintergroenten in frieten, schik ze op een bakplaat, kruid met peper en zout en rooster ze 20 minuten in de oven. Meng de ingrediënten voor de dressing, sprenkel over de groenten en laat nog 5 à 10 minuten roosteren.

  2. 2

    Borstel de oesterzwammen schoon, snij de grote exemplaren in stukken en bak ze op in 1 el boter. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Kruid de steaks met peper en zout en bak ze 3 minuten per kant in de rest van de boter. Haal uit de pan en laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Blus de pan met room en laat inkoken. Kruid de saus bij met peper en zout.

  4. 4

    Spoel de waterkers en schud droog. Snij het vlees in plakjes. Schik de groenten kriskras door elkaar en beleg met plakjes vlees. Werk af met druppeltjes saus en waterkers en ga er nog een keer over met de pepermolen (op grove stand). Serveer met een potje saus én een glas luxebier!

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.