Recept

Kerstbuche met mango en passievrucht

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit recept voor kerstbuche met mango en passievrucht is lekker, makkelijk, goedkoop en perfect voor kerst!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Splits de eieren. Roer de dooiers los en klop de eiwitten stijf. Voeg er tijdens het kloppen lepel voor lepel de suiker aan toe. Spatel de dooiers en de geraspte schil door het schuim. Zeef er de bloem bij en meng voorzichtig.

  3. 3

    Bekleed een bakplaat met bakpapier en vul met het beslag. Strijk de bovenkant glad. Bak de biscuit 12 minuten in de oven. Haal uit de oven en bedek met een vochtige keukenhanddoek.

  4. 4

    Schil de mango, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in blokjes. Halveer de passievruchten en lepel er de pulp uit. Doe dit samen met de mangoblokjes, de suiker en wat citroensap in een pannetje. Laat op zacht vuur in ongeveer 20 minuten tot moes koken.

  5. 5

    Week de gelatineblaadjes in koud water. Mix het fruit. Los de goed uitgeknepen gelatine op in de warme fruitpuree. Laat afkoelen.

  6. 6

    Klop de room stijf met de vanillesuiker. Bestrijk de biscuit royaal met de fruitpuree. Rol voorzichtig op. Snij de randen bij en leg de rol op een serveerschaal, met de naad naar de onderkant. Strijk de room uit over het gebak. Werk af met witte-chocoladeschilfers en poedersuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kerstbuche met mango en passievrucht

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!