Appelflan
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Appelflan

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk appelgebak uit de oven

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. 2

    Schil de appels, snij ze in vieren, verwijder het klokhuis.

  3. 3

    Bak ze in de hete boter in een paar minuten goudbruin.

    Strooi er 30 g suiker bij en laat lichtjes karamelliseren.

    Blus met de calvados en laat de alcohol verdampen.

  4. 4

    Klop de eieren en de extra dooiers los met de rest van de suiker en de room.

  5. 5

    Vul een beboterde cakevorm met laagjes brioche en appels.

    Schenk er het eimengsel bij.

  6. 6

    Zet de vorm 45 minuten in een warmwaterbad tegen de kook aan, in het midden van een op 180 °C voorverwarmde oven.

    Laat goed afkoelen voor u de flan uit de vorm haalt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. 2

    Schil de appels, snij ze in vieren, verwijder het klokhuis.

  3. 3

    Bak ze in de hete boter in een paar minuten goudbruin.

    Strooi er 30 g suiker bij en laat lichtjes karamelliseren.

    Blus met de calvados en laat de alcohol verdampen.

  4. 4

    Klop de eieren en de extra dooiers los met de rest van de suiker en de room.

  5. 5

    Vul een beboterde cakevorm met laagjes brioche en appels.

    Schenk er het eimengsel bij.

  6. 6

    Zet de vorm 45 minuten in een warmwaterbad tegen de kook aan, in het midden van een op 180 °C voorverwarmde oven.

    Laat goed afkoelen voor u de flan uit de vorm haalt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.