Aardbeienbavarois

  • 1500 min
  • Makkelijk
  • Goedkoop
  • Europees
  • Dessert
Zo maak je ‘t
  1. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.

    Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en duw door een zeef.

  2. Klop de eierdooiers met de suiker op tot een schuimig mengsel.

    Kook de melk en voeg ze vervolgens geleidelijk bij het eierdooiermengsel. Voeg de uitgeknepen gelatine toe en roer tot deze helemaal is opgelost.

  3. Laat de bereiding afkoelen en roer af en toe even.

    Roer de gepureerde aardbeien door het afgekoelde eiermengsel.

  4. Klop de room op met een weinig suiker en voeg bij het mengsel.

  5. Giet in een met olie ingevette vorm en zet 24 uur in de koelkast.

  6. Ontvorm de bavarois op een serveerschaal en versier met kleine aardbeien en toefjes slagroom.