Recept

Gemarineerde en gegrilde zalm

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Bekleed een platte glazen schaal waar de vis net in past, ruim met plasticfolie. Stamp de peperkorrels en de venkelzaadjes fijn in de vijzel of maal ze fijn in een specerijenmolen. Meng met de suiker en het zout. Pluk het loof van de dille, zet dit apart en hak de steeltjes.

  2. 2

    Strooi de helft van het suiker- en zoutmengsel op de plasticfolie in de schaal en strooi er de helft van de gehakte dillesteeltjes over. Leg er de zalm bovenop en bestrooi met de rest van de dillesteeltjes en de rest van het suiker- en zoutmengsel. Trek de plasticfolie strak over de vis heen zodat die goed ingepakt is, en zet hem een nacht in de koelkast.

  3. 3

    Roer voor de saus de beide mosterdsoorten, de suiker en het citroensap door elkaar en kruid met zout. Roer alles, samen met de dille, door de zure room en zet koel tot gebruik.

  4. 4

    Open de plasticfolie en verwijder zoveel mogelijk van de marinade met keukenpapier. Bestrijk de zalm lichtjes met olijfolie. Verhit een grillpan, leg er de zalm met de donkere kant naar onderen in en gril hem een 10-tal minuten op een middelhoog vuur, tot hij aan de bovenkant glazig wordt en vanbinnen nog rozig is. Serveer de zalm, bestrooid met de achtergehouden dille en met het sausje erbij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gemarineerde en gegrilde zalm

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!