Erwtenguacamole met hartige granola
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Erwtenguacamole met hartige granola

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160°C. Meng de havervlok- ken met de zonnebloempitten, ketchup en olijfolie. Breng op smaak met chilipoeder. Verdeel het meng- sel over een met bakpapier beklede bakplaat en zet 10 tot 15 minuten in de oven, tot de granola goudbruin is. Laat afkoelen.

  2. 2

    Kook of stoom de erwtjes beetgaar. Spoel ze meteen onder koud water zodat ze hun frisse, groene kleur behouden. Doe de erwten met de avocado, het citroensap, de lente-ui, knoflook, olijfolie en zure room in een blender en mix tot een crème. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Schep kleine bolletjes van de erwtencrème in glaasjes, verkruimel er wat granola over en werk af met een blaadje verse munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160°C. Meng de havervlok- ken met de zonnebloempitten, ketchup en olijfolie. Breng op smaak met chilipoeder. Verdeel het meng- sel over een met bakpapier beklede bakplaat en zet 10 tot 15 minuten in de oven, tot de granola goudbruin is. Laat afkoelen.

  2. 2

    Kook of stoom de erwtjes beetgaar. Spoel ze meteen onder koud water zodat ze hun frisse, groene kleur behouden. Doe de erwten met de avocado, het citroensap, de lente-ui, knoflook, olijfolie en zure room in een blender en mix tot een crème. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Schep kleine bolletjes van de erwtencrème in glaasjes, verkruimel er wat granola over en werk af met een blaadje verse munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.