Recept

Perzik-nectarine-taartjes

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

bereiding
 1. 1

  Haal het bladerdeeg uit de verpakking en laat 10 minuten rusten. Spoel de vruchten en wrijf ze droog. Snij ze doormidden, verwijder de steen, leg ze met de snijkant naar onderen op een plank en snij ze in flinterdunne plakjes.

 2. 2

  Rol beide porties bladerdeeg open op het bakpapier en leg ze op het werkvlak met de korte zijden boven- en onderaan. Snij elke deegrechthoek horizontaal in 4 gelijke repen van
  10 x 24 cm.

 3. 3

  Verwarm de oven voor op 180°C. Verwarm de confituur in een steelpannetje en kwast het midden van elke reep deeg van links naar rechts in met 2 el jam. Beleg de bovenste helft van elke reep deeg dakpansgewijs met afwisselend plakjes perzik en nectarine. Het fruit moet voor 1/3 over de bovenste deegrand uitsteken.

 4. 4

  Klap de onderste helft van de deegrepen naar boven toe, zodat de fruitpartjes er netjes tussen zitten. Vet de muffinvormpjes in met boter. Rol de deegrepen zorgvuldig op tot roosjes en schik ze in de muffinvormpjes.

 5. 5

  Bak de taartjes in 15 à 20 minuten goudbruin. Neem ze uit de oven, haal de taartjes uit de muffinvorm en laat ze op een rooster afkoelen. Bestrooi voor het serveren met poedersuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Perzik-nectarine-taartjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!