Rudolfjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Rudolfjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Leuk om te bakken in de aanloop naar kerst!

Basisdeeg
  1. 1

    Roer de boter romig met de suiker. Voeg er het ei en de bloem aan toe. Meng alles en kneed het deeg tot een bal. Wikkel in plasticfolie en leg 30 minuten in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  3. 3

    Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak. Steek er ronde koekjes uit. Leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat. Bak de koekjes 12 à 15 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze volledig afkoelen op een rooster.

Afwerking
  1. 1

    Smelt 150 g donkere chocolade au bain-marie. Teken met de chocolade een gewei en twee ogen op de afgekoelde koekjes. Plak met chocolade een rood snoepje als neus op elk koekje. Laat opstijven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Basisdeeg
  1. 1

    Roer de boter romig met de suiker. Voeg er het ei en de bloem aan toe. Meng alles en kneed het deeg tot een bal. Wikkel in plasticfolie en leg 30 minuten in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  3. 3

    Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak. Steek er ronde koekjes uit. Leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat. Bak de koekjes 12 à 15 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze volledig afkoelen op een rooster.

Afwerking
  1. 1

    Smelt 150 g donkere chocolade au bain-marie. Teken met de chocolade een gewei en twee ogen op de afgekoelde koekjes. Plak met chocolade een rood snoepje als neus op elk koekje. Laat opstijven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.