Kersenkoekjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kersenkoekjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze lekkere, zoete kersenkoekjes zijn het perfecte dessert voor kerst!

Koekjes
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij het vanillestokje overlangs open en schraap het merg eruit. Meng met de poedersuiker en de boter.

  2. 2

    Voeg er de helft van de losgeklopte eiwitten en de helft van de bloem aan toe. Meng voorzichtig tot een homogene massa. Doe er de rest van de eiwitten en de bloem bij. Meng tot een luchtig beslag. Voeg er eventueel extra smaakstof aan toe.

  3. 3

    Vul een spuitzak met het beslag en spuit toefjes in een vorm naar keuze op een met bakpapier bedekte bakplaat. Bak de koekjes 10 tot 15 minuten in de oven.

Kersenvulling
  1. 1

    Duw in elk koekje een amarenakers voor je ze bakt. Bestrijk na het bakken de kers met een klein beetje warme kersenconfituur.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Koekjes
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij het vanillestokje overlangs open en schraap het merg eruit. Meng met de poedersuiker en de boter.

  2. 2

    Voeg er de helft van de losgeklopte eiwitten en de helft van de bloem aan toe. Meng voorzichtig tot een homogene massa. Doe er de rest van de eiwitten en de bloem bij. Meng tot een luchtig beslag. Voeg er eventueel extra smaakstof aan toe.

  3. 3

    Vul een spuitzak met het beslag en spuit toefjes in een vorm naar keuze op een met bakpapier bedekte bakplaat. Bak de koekjes 10 tot 15 minuten in de oven.

Kersenvulling
  1. 1

    Duw in elk koekje een amarenakers voor je ze bakt. Bestrijk na het bakken de kers met een klein beetje warme kersenconfituur.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.