Recept

Pompoen-wortelsoep met kip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pompoen, worteltjes en zoete aardappel maken deze soep heerlijk zoet, gember en pepertjes geven ze dan weer wat extra pit. 

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de uien en de knoflook. Schil de zoete aardappelen en de wortelen. Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snij 1/5 van de pompoen, de zoete aardappelen en de wortelen in blokjes van 1 cm. Snij de rest in grote stukken.

  2. 2

    Fruit de ui en de knoflook glazig in olijfolie. Voeg de grove stukken wortel, zoete aardappel en pompoen toe en bak ongeveer 10 minuten op zacht vuur.

  3. 3

    Schil en snipper de gember. Halveer de chilipeper en verwijder de zaadjes. Voeg de gember en de chilipeper bij de groenten. Kruid met peper en zout. Voeg het kruidentuiltje en de bouillon toe. Breng de soep aan de kook en laat op zacht vuur 30 minuten sudderen.

  4. 4

    Los het bouillonblokje op in 1 l warm water en breng aan de kook. Blancheer de kleine groenteblokjes er beetgaar in. Haal uit de pan. Pocheer de kipfilets in dezelfde pan ongeveer 20 minuten.

  5. 5

    Verwijder het kruidentuiltje en de rode peper en mix de soep. Ver- deel de kip in stukken. Roer ze met de groenteblokjes door de soep.

  6. 6

    Schep de soep in kommen. Werk af met yoghurt, pompoenpitten en basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pompoen-wortelsoep met kip

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!