Recept

Pasta met gemarineerde courgette en garnalen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Spoel de courgettes en snij ze in fijne linten met een mandoline of dunschiller. Meng ze met het citroensap en 3 eetlepels olijfolie. Kruid met peper en zout. Laat 20 minuten marineren.

  2. 2

    Kook intussen de pasta beetgaar in lichtgezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitlekken.

  3. 3

    Pel de knoflook en hak fijn. Spoel de dille, schud droog en pluk de blaadjes. Spoel de garnalen
    en dep ze droog.

  4. 4

    Verhit de rest van de olie in een grote pan en fruit er de knoflook in glazig. Blus met de witte wijn en de room, en doe de garnalen erbij. Kruid met peper en zout. Laat 2 à 3 minuten garen. Voeg er dan de pasta aan toe, samen met de dille. Schep kort om en doe er de courgettelinten bij. Verdeel over diepe borden en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pasta met gemarineerde courgette en garnalen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!