Recept

Kipballetjes uit de oven met courgette, orzo en gemarineerde feta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze budgetvriendelijke ovenschotel is niet alleen erg verrassend van smaak, je betovert er ook élk gezinslid mee. Tip: probeer deze schotel ook eens te maken met vis, net zo lekker!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Verbrokkel de feta en meng met een flinke scheut olijfolie en het komijnzaad. Schep voorzichtig om en zet weg tot gebruik.

  2. 2

    Maak de balletjes. Stamp de komijnzaadjes fijn in de vijzel. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Verhit olijfolie in een pan en stoof er de sjalot en knoflook in aan. Laat niet kleuren. Meng samen met de komijn en het paprikapoeder onder het gehakt en kruid met peper en zout. Rol er hapklare balletjes van.

  3. 3

    Verhit opnieuw een scheutje olijfolie in de pan en roerbak de balletjes krokant. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Leg ze in een ingeoliede ovenschaal.

  4. 4

    Bereid de pasta. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Spoel de courgette en de aubergine en snij in blokjes. Verhit olijfolie in een diepe pan en fruit er de knoflook en de sjalot in. Voeg dan de courgette en aubergine toe en roerbak. Breng op smaak met de sinaasappelschil. Schep er de orzo onder en blus met 200 milliliter water, het verkruimelde kippenbouillonblokje en de tomatenblokjes. Laat 5 minuten inkoken en schep de pasta daarna bij de balletjes mee in de ovenschaal.

  5. 5

    Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven. Proef of de pasta zeker gaar is, zet anders toch nog 5 minuutjes extra in de oven. Werk af met de gemarineerde feta en een handvol vers basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kipballetjes uit de oven met courgette, orzo en gemarineerde feta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!