Groentetaart met feta
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Groentetaart met feta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Schep de bloem op het werkblad. Bestrooi met het zout. Doe de ijskoude boter er in stukjes bij. Kneed met je vin- gers tot een kruimelig mengsel. Doe de zure room erbij en kneed verder tot een glad deeg. Voeg indien nodig nog wat koud water of wat bloem toe. Wikkel in plasticfolie en leg 30 minuten in de koelkast.

  2. 2

    Maak de aubergine, courgette, paprika’s en ui schoon. Snij de ui in reepjes en de rest van de groenten in blokjes. Meng met de olie, wat peper en zout. Verwarm de oven voor op 180°C.

  3. 3

    Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot zo’n 6 à 8 mm dikte. Verdeel de groenten erover, maar blijf 4 à 5 cm van de rand. Verkruimel de feta en verdeel over de groenten.

  4. 4

    Plooi de deegrand naar binnen, over de groenten. Leg voorzichtig op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de randen met losgeklopte eidooier. Bak in 35 à 40 minuten goudbruin in de oven. Bestrooi met peterselie, serveer heet of lauw.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Schep de bloem op het werkblad. Bestrooi met het zout. Doe de ijskoude boter er in stukjes bij. Kneed met je vin- gers tot een kruimelig mengsel. Doe de zure room erbij en kneed verder tot een glad deeg. Voeg indien nodig nog wat koud water of wat bloem toe. Wikkel in plasticfolie en leg 30 minuten in de koelkast.

  2. 2

    Maak de aubergine, courgette, paprika’s en ui schoon. Snij de ui in reepjes en de rest van de groenten in blokjes. Meng met de olie, wat peper en zout. Verwarm de oven voor op 180°C.

  3. 3

    Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot zo’n 6 à 8 mm dikte. Verdeel de groenten erover, maar blijf 4 à 5 cm van de rand. Verkruimel de feta en verdeel over de groenten.

  4. 4

    Plooi de deegrand naar binnen, over de groenten. Leg voorzichtig op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de randen met losgeklopte eidooier. Bak in 35 à 40 minuten goudbruin in de oven. Bestrooi met peterselie, serveer heet of lauw.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.