Recept

Groentetaart met broccoli

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak het deeg. Meng de bloem met een snuifje zout. Voeg de boter toe, in blokjes, en wrijf tussen je handen tot een kruimelige massa. Voeg beetje bij beetje 40 ml koud water toe, zoveel als je nodig hebt voor een goed samenhangend deeg. Kneed kort en vorm een bal. Leg op een bord, duw plat en laat 30 minuten rusten in de koelkast.

  2. 2

    Haal het deeg 10 minuten voor je het gaat uitrollen uit de koelkast. Rol op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap van 3 mm dik. Beboter een taartvorm of beleg met bakpapier. Leg het deeg erin en duw lichtjes aan tegen de randen van de vorm. Rol overtollig deeg af met de deegroller.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de ui voor de vulling, snij 'm in ringen. Verdeel de broccoli in roosjes, blancheer ze 2 minuten in lichtgezouten water en laat schrikken onder koud water. Laat goed uitlekken. Snij de tomaten in plakken.

  4. 4

    Bestrijk de bodem van de taart met ketchup. Kruid met oregano, peper en zout. Leg er de plakken tomaat en de uiringen op, verdeel er de broccoliroosjes over en bestrijk de groenten met olijfolie. Kruid met peper en zout.
     

  5. 5

    Bak de taart 30 minuten in de oven. Dek ze eventueel af met wat aluminiumfolie als de groenten te veel zouden kleuren.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Groentetaart met broccoli

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!