Rillettes van tonijn en rode ui
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Rillettes van tonijn en rode ui

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Laat voor de rillettes de tonijn uitlekken. Pel de uien en hak fijn. Laat de kappertjes uitlekken. Trek de tonijn in stukken met een vork en meng met de ricotta, 3 el olie, de peterselie, de helft van de uien en het citroensap.

  2. 2

    Spoel de sla en zwier droog. Snij het stokbrood in plakken. Bestrijk aan beide kanten met olie en rooster ze in de oven of grillpan.

  3. 3

    Schep wat rillettes op de toasts en de slablaadjes. Verdeel de rest van de ui en de kappertjes erover. Leg op borden en besprenkel met sherryazijn. Serveer koud.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Laat voor de rillettes de tonijn uitlekken. Pel de uien en hak fijn. Laat de kappertjes uitlekken. Trek de tonijn in stukken met een vork en meng met de ricotta, 3 el olie, de peterselie, de helft van de uien en het citroensap.

  2. 2

    Spoel de sla en zwier droog. Snij het stokbrood in plakken. Bestrijk aan beide kanten met olie en rooster ze in de oven of grillpan.

  3. 3

    Schep wat rillettes op de toasts en de slablaadjes. Verdeel de rest van de ui en de kappertjes erover. Leg op borden en besprenkel met sherryazijn. Serveer koud.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.