Pizza met provolone, Italiaanse salsiccia en spinazie
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pizza met provolone, Italiaanse salsiccia en spinazie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak het deeg. Zeef de bloem. Los de gist op in 300 ml lauw water. Doe de gistoplossing, de suiker, de olijfolie en een snuifje zout bij de bloem. Kneed in enkele minuten tot een homogeen deeg. Verdeel het in vier gelijke stukken en rol er bolletjes van. Laat één uur rijzen onder een vochtige keukendoek.

  2. 2

    Maak de topping. Pel en plet de knoflook. Spoel de spinazie. Verwijder de velletjes van de worstjes en breek ze in kleine stukjes. Stoof de knoflook aan in olijfolie. Voeg na 2 minuten de spinazie toe en roerbak tot die geslonken is.

  3. 3

    Verwarm de oven op de hoogst mogelijke stand (250-300°C) en laat een bakplaat of pizzasteen gloeiend heet worden. Rol de deegbolletjes uit op grote vellen bakpapier.

  4. 4

    Verdeel de spinazie en stukjes worst over de bodems. Besprenkel met geraspte provolone, venkelzaad en pijnboompitten. Kruid royaal met zwarte peper van de molen. Leg de pizza’s met bakpapier op de hete bakplaat of pizzasteen en laat in ongeveer 5 minuten gaar worden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak het deeg. Zeef de bloem. Los de gist op in 300 ml lauw water. Doe de gistoplossing, de suiker, de olijfolie en een snuifje zout bij de bloem. Kneed in enkele minuten tot een homogeen deeg. Verdeel het in vier gelijke stukken en rol er bolletjes van. Laat één uur rijzen onder een vochtige keukendoek.

  2. 2

    Maak de topping. Pel en plet de knoflook. Spoel de spinazie. Verwijder de velletjes van de worstjes en breek ze in kleine stukjes. Stoof de knoflook aan in olijfolie. Voeg na 2 minuten de spinazie toe en roerbak tot die geslonken is.

  3. 3

    Verwarm de oven op de hoogst mogelijke stand (250-300°C) en laat een bakplaat of pizzasteen gloeiend heet worden. Rol de deegbolletjes uit op grote vellen bakpapier.

  4. 4

    Verdeel de spinazie en stukjes worst over de bodems. Besprenkel met geraspte provolone, venkelzaad en pijnboompitten. Kruid royaal met zwarte peper van de molen. Leg de pizza’s met bakpapier op de hete bakplaat of pizzasteen en laat in ongeveer 5 minuten gaar worden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.