Recept

Vin santo-ijs met cantuccini

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Doe de eidooiers in een metalen mengkom, voeg de suiker en de dessertwijn toe en klop het mengsel au bain-marie tot het dik-vloeibaar en bijna wit is. Dompel de kom in ijskoud water
    om het kookproces te stoppen.

  2. 2

    Klop de slagroom lobbig en roer hem samen met de volle melk door de eicrème. Laat het mengsel verder in het ijsbad afkoelen tot kamertemperatuur.

  3. 3

    Verkruimel de koekjes, weeg 40g af en meng door de crème. Giet de bereiding in de ijsmachine en laat 30 à 40 minuten draaien.

  4. 4

    Schep het ijs in een diepvriesdoos en zet het nog 4 uur in de diepvries. Serveer het ijs, bestrooid met de rest van de verkruimelde koekjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vin santo-ijs met cantuccini
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Doe de eidooiers in een metalen mengkom, voeg de suiker en de dessertwijn toe en klop het mengsel au bain-marie tot het dik-vloeibaar en bijna wit is. Dompel de kom in ijskoud water
    om het kookproces te stoppen.

  2. 2

    Klop de slagroom lobbig en roer hem samen met de volle melk door de eicrème. Laat het mengsel verder in het ijsbad afkoelen tot kamertemperatuur.

  3. 3

    Verkruimel de koekjes, weeg 40g af en meng door de crème. Giet de bereiding in de ijsmachine en laat 30 à 40 minuten draaien.

  4. 4

    Schep het ijs in een diepvriesdoos en zet het nog 4 uur in de diepvries. Serveer het ijs, bestrooid met de rest van de verkruimelde koekjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!