Recept

Focaccia met groene asperges

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak het deeg. Meng de bloem met de gedroogde gist en 1 koffielepel zout. Giet er 450 ml lauw water bij en kneed in de keukenrobot tot een glad deeg. Dek af met een keukenhanddoek en laat 90 minuten rijzen op een warme plek.

  2. 2

    Spoel de citroen en rasp de schil. Trek de mozzarella in stukken en doe die met de geraspte citroenschil in een zeef. Laat de kaas in de zeef uitlekken. Spoel de asperges, verwijder de houtachtige uiteinden en snij de asperges met de dunschiller in fijne plakken.

  3. 3

    Snij de bacon in 2 cm brede reepjes. Pel de knoflook en snij in dunne plakjes. Spoel de tijm, ris de blaadjes en trek ze in stukjes. Rasp de parmezaan.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 230°C en zet het bakblik op de laagste stand. Kneed het deeg door op een met bloem bestoven werkvlak, verdeel het in 2 porties en druk beide porties met de hand – op 2 aparte vellen bakpapier – tot een ovaal van 1 cm dik. Beleg beide bodems met het spek, de mozzarella, de knoflook en de tijm. Verdeel er de aspergereepjes over, kruid met peper en zout en bestrooi met parmezaan.

  5. 5

    Leg de deegbodems met het bakpapier naast elkaar op de hete bakplaat en bak ze in 15 à 18 minuten goudbruin. Druppel er wat olijfolie over en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Focaccia met groene asperges

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!