Oventomaten met couscous-feta-vulling
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Oventomaten met couscous-feta-vulling

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verhit de groentebouillon. Doe de couscous in een kom, giet er de hete groentebouillon over en laat 4 minuten wellen. Roer de couscous los met een vork en laat afkoelen.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 200°C. Was de tomaten, snij er de kapjes af en hol de tomaten uit met een lepel. Snij de zongedroogde tomaatjes in stukjes en bewaar de tomatenolie. Spoel het basilicum, schud droog en hak fijn. Smelt de boter in een steelpannetje.

  3. 3

    Roer de zongedroogde tomaten samen met 2 eetlepels van de tomatenolie door de couscous. Verkruimel er de feta over, strooi er het basilicum bij en voeg er de gesmolten boter aan toe. Meng alles en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Vul de tomaten met de couscous, zet er de kapjes bovenop, en zet de tomaten in een ingevette ovenschaal.

  5. 5

    Pel de knoflookteentjes en pers ze met de knoflookpers boven de olijfolie. Spoel de tijm en rozemarijn, schud droog, ris de blaadjes af en doe die eveneens bij de olie. Besprenkel de tomaten met de kruidenolie, werk af met peper en zout en zet 20 minuten in de warme oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verhit de groentebouillon. Doe de couscous in een kom, giet er de hete groentebouillon over en laat 4 minuten wellen. Roer de couscous los met een vork en laat afkoelen.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 200°C. Was de tomaten, snij er de kapjes af en hol de tomaten uit met een lepel. Snij de zongedroogde tomaatjes in stukjes en bewaar de tomatenolie. Spoel het basilicum, schud droog en hak fijn. Smelt de boter in een steelpannetje.

  3. 3

    Roer de zongedroogde tomaten samen met 2 eetlepels van de tomatenolie door de couscous. Verkruimel er de feta over, strooi er het basilicum bij en voeg er de gesmolten boter aan toe. Meng alles en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Vul de tomaten met de couscous, zet er de kapjes bovenop, en zet de tomaten in een ingevette ovenschaal.

  5. 5

    Pel de knoflookteentjes en pers ze met de knoflookpers boven de olijfolie. Spoel de tijm en rozemarijn, schud droog, ris de blaadjes af en doe die eveneens bij de olie. Besprenkel de tomaten met de kruidenolie, werk af met peper en zout en zet 20 minuten in de warme oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.