Recept

Tournedos met witte en groene asperges

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak de asperges schoon. Schil de witte asperges en snij de harde uiteinden eraf. Spoel de groene asperges. Blancheer de witte asperges 5 minuten in net niet kokend water. Voeg de groene asperges toe en laat nog 3 minuten blancheren. De asperges moeten beetgaar zijn. Giet af en spoel onder koud water.

  2. 2

    Spoel de dragon en schud droog. Hou enkele takjes apart voor de afwerking en snipper de rest fijn voor de saus.

  3. 3

    Verhit een inke klont boter in een ruime braadpan. Kruid de tournedos met ink wat zwarte peper van de molen en een snuifje zout en bak ze zo’n 4 minuten aan elke kant op een hoog vuur.

  4. 4

    Schep de tournedos uit de pan en wikkel ze in aluminiumfolie. Zet het vuur lager, blus de pan met de witte wijn en roer de aanbaksels los. Giet de room in de pan en laat enkele minuten zachtjes sudderen. Voeg de gehakte dragon toe en breng op smaak met zwarte peper van de molen en zout.

  5. 5

    Verhit een scheutje plantaardige olie in een wokpan en bak de groene en witte asperges op tot ze lichtjes beginnen te kleuren. Kruid met zwarte peper van de molen en zout.

  6. 6

    Haal het vlees uit de aluminiumfolie en giet eventueel het overtollige vocht bij de saus. Schep op elk bord wat van de asperges, leg daarop een tournedos en werk af met de takjes verse dragon. Serveer met de dragonsaus. Tip! Lekker met gebakken aardappelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tournedos met witte en groene asperges

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!