Recept

Runderstoofpot met krieltjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Pel de ui en snij in 8 partjes. Pel en snipper de knoflook. Schil de wortel en snij ‘m in stukken. Maak de boontjes schoon, spoel de aardappelen.

  2. 2

    Kruid het vlees met peper en zout en bestrooi met bloem. Bak rondom goudbruin in een stoofpan met olijfolie. Haal het uit de pan.

  3. 3

    Doe opnieuw wat olijfolie in de pan. Draai het vuur lager en laat de ui, knoflook en wortel in 5 minuten glazig worden. Blus met de rode wijn, roer de aanbaksels los en breng aan de kook. Doe de runderfond, rijstazijn en tomatenpuree erbij. Voeg dan het laurierblad, paprikapoeder, de tijm, oregano, het vijfkruidenpoeder en de bruine suiker toe. Roer om.

  4. 4

    Draai het vuur lager en doe het vlees terug in de pan. Laat onder deksel 1.30 uur sudderen. Voeg dan de aardappelen toe en laat nog 30 minuten garen. Giet er, indien nodig, nog een beetje water bij.

  5. 5

    Voeg de laatste 10 minuten de prinsessenbonen en erwtjes toe. Serveer goed heet.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Runderstoofpot met krieltjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!