Varkenshaasje à la Ilse
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Varkenshaasje à la Ilse

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk varkenshaasje met verse vijgen

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij het varkenshaasje overlangs tot een brede lap. Snij 1 vijg in kwartjes. Verbrokkel de feta en hak de noten grof.

  2. 2

    Leg de kwartjes vijgen op het varkenshaasje. Verdeel er twee derde van de noten en feta over. Vouw het vlees dicht en bind vast met keukentouw. Leg het varkenshaasje op een ingevette bakplaat.

  3. 3

    Spoel de aardappelen, zonder te schillen. Snij met een mandoline in dunne chips. Leg ze bij het varkenshaasje op de plaat. Besprenkel met olijfolie en kruid met tijm, peper en zout. Schuif de bakplaat 30 minuten in de voorverwarmde oven.

  4. 4

    Maak een kruisje in de vijgen en duw ze ‘n beetje open. Lepel er de balsamicoazijn over, kruid met peper en zout en strooi er de rest van de noten en fetakruimels over. Leg na een kwartier bij het varkenshaasje.

  5. 5

    Werk het varkenshaasje af met verse tijm en serveer eventueel met een slaatje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij het varkenshaasje overlangs tot een brede lap. Snij 1 vijg in kwartjes. Verbrokkel de feta en hak de noten grof.

  2. 2

    Leg de kwartjes vijgen op het varkenshaasje. Verdeel er twee derde van de noten en feta over. Vouw het vlees dicht en bind vast met keukentouw. Leg het varkenshaasje op een ingevette bakplaat.

  3. 3

    Spoel de aardappelen, zonder te schillen. Snij met een mandoline in dunne chips. Leg ze bij het varkenshaasje op de plaat. Besprenkel met olijfolie en kruid met tijm, peper en zout. Schuif de bakplaat 30 minuten in de voorverwarmde oven.

  4. 4

    Maak een kruisje in de vijgen en duw ze ‘n beetje open. Lepel er de balsamicoazijn over, kruid met peper en zout en strooi er de rest van de noten en fetakruimels over. Leg na een kwartier bij het varkenshaasje.

  5. 5

    Werk het varkenshaasje af met verse tijm en serveer eventueel met een slaatje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.