Perenmuffins met muntsuiker
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Perenmuffins met muntsuiker

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 210°C. Zeef de zelfrijzende bloem boven een grote mengkom. Roer er de bruine suiker en de kaneel door. Maak een kuiltje in het midden. Klop de eieren los met de melk. Giet samen met de gesmolten boter in het kuiltje. Roer met een houten lepel tot alles gemengd is, het beslag mag nog klonterig zijn.

  2. 2

    Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij ze in blokjes. Meng door het beslag.

  3. 3

    Schep het beslag in de muffinvormpjes en vul ze voor drie vierde. Bak 20 tot 25 minuten in de voorver- warmde oven. Controleer of ze gaar zijn, haal ze uit de vorm en laat afkollen op een rooster.

  4. 4

    Doe de muntblaadjes in een vijzel. Strooi er de suiker over en maal fijn met de vijzel. Strooi over de afgekoelde muffins. Lekker met verse muntthee!

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 210°C. Zeef de zelfrijzende bloem boven een grote mengkom. Roer er de bruine suiker en de kaneel door. Maak een kuiltje in het midden. Klop de eieren los met de melk. Giet samen met de gesmolten boter in het kuiltje. Roer met een houten lepel tot alles gemengd is, het beslag mag nog klonterig zijn.

  2. 2

    Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij ze in blokjes. Meng door het beslag.

  3. 3

    Schep het beslag in de muffinvormpjes en vul ze voor drie vierde. Bak 20 tot 25 minuten in de voorver- warmde oven. Controleer of ze gaar zijn, haal ze uit de vorm en laat afkollen op een rooster.

  4. 4

    Doe de muntblaadjes in een vijzel. Strooi er de suiker over en maal fijn met de vijzel. Strooi over de afgekoelde muffins. Lekker met verse muntthee!

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.