Recept

Sint-jakobsvruchten met asperges, saffraanaardappeltjes en lookroom

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak de lookroom. Verwarm de oven voor op 150°C. Pel de teentjes knoflook, leg ze op een vel aluminiumfolie, besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout. Maak er een pakketje van en gaar ± 25 minuten in de oven.

  2. 2

    Haal de knoflook uit de oven, laat afkoelen en prak fijn. Roer er de mosterd en de room door, kruid met peper en zout en zet opzij.

  3. 3

    Schil de aardappeltjes, zet ze net onder water in een niet te grote pan, voeg de saffraan en wat zout toe. Kook ze beetgaar.

  4. 4

    Kook de aspergepunten in 2 à 3 minuten beetgaar. De rest van de asperges heb je nu niet nodig. Spoel de zeekraal en zet opzij.

  5. 5

    Verhit 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel boter en wentel de aardappeltjes, zeekraal en aspergepunten daar even in. Kruid met peper en zout.

  6. 6

    Dep de sint-jakobsvruchten droog en kruid ze met peper en zout. Bak ze
    – in 1 minuut per kant – goudbruin in de resterende olijfolie en boter.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Sint-jakobsvruchten met asperges, saffraanaardappeltjes en lookroom

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!