Recept

Salade met geitenkaas en rabarbercompote

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak de rabarber schoon en snij de stengels in stuk- ken van ± 1 cm. Snij het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap er het merg uit.

  2. 2

    Doe de rabarber in een steelpan met dikke bodem, voeg 100 ml water, de suiker en het vanillemerg- en stokje toe en breng aan de kook. Roer even en zet het vuur lager. Laat de rabarber 3 minuten zacht sudderen onder deksel, tot de suiker volledig is gesmolten. Neem de compote van het vuur en laat afkoelen.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de geitenkaas in plakjes en de sneetjes brood in vierkantjes. Beleg het brood met de plakjes kaas, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 10 minuten in de oven.

  4. 4

    Spoel intussen de sla en zwier droog. Meng er de olijfolie onder en leg de salade op een grote schaal. Leg er de geitenkaastoastjes op, strooi er de amandelen over en werk af met zwarte peper van
    de molen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Salade met geitenkaas en rabarbercompote

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!