Recept

Ovenschotel met pladijs en raapjespuree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de knoflook en halveer het teentje. Wrijf er een ovenschaal mee in. Schil de raapjes, snij ze in stukken en leg ze in de schaal. Hak de tijm grof en strooi over de raapjes. Schenk er wat olijfolie bij en zet 40 minuten in de oven. Pureer de gare raapjes.

  2. 2

    Schil de aardappelen, kook ze gaar en giet ze af. Pureer met de melk en wat boter, roer er de raapjespuree door. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en roer goed om.

  3. 3

    Vet de ovenschaal in en schik er de pladijs in. Kruid met peper en zout en bedek met de raapjespuree. Verdeel er wat boter over en laat kleuren onder de grill.

  4. 4

    Hak de hazelnoten en rooster ze kort in een pan met antiaanbaklaag. Snipper de peterselie en garneer de schotel met de noten en de peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ovenschotel met pladijs en raapjespuree

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!