Misosoep met makreel en tarwenoedels
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Misosoep met makreel en tarwenoedels

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak de shiitakes schoon, snij in stukken. Maak de paksoi schoon en maak de blaadjes los. Schil de gember en snij in plakjes.

  2. 2

    Breng 500 ml water aan de kook met de sake, mirin, rietsuiker, sojasaus en miso. Laat
    5 minuten zacht sudderen.

  3. 3

    Pocheer de vis 5 minuten in de bouillon en schep hem er weer uit. Doe de paksoi, shiitakes en noedels in de bouillon en laat 3 à 5 minuten sudderen op een zacht vuur.

  4. 4

    Neem de bouillon van het vuur, doe er de wakame bij en laat even trekken. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in ringetjes. Schep de bouillon in kommetjes en werk af met de makreel, lente-ui, sesamzaadjes en koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak de shiitakes schoon, snij in stukken. Maak de paksoi schoon en maak de blaadjes los. Schil de gember en snij in plakjes.

  2. 2

    Breng 500 ml water aan de kook met de sake, mirin, rietsuiker, sojasaus en miso. Laat
    5 minuten zacht sudderen.

  3. 3

    Pocheer de vis 5 minuten in de bouillon en schep hem er weer uit. Doe de paksoi, shiitakes en noedels in de bouillon en laat 3 à 5 minuten sudderen op een zacht vuur.

  4. 4

    Neem de bouillon van het vuur, doe er de wakame bij en laat even trekken. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in ringetjes. Schep de bouillon in kommetjes en werk af met de makreel, lente-ui, sesamzaadjes en koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.