Rabarbersap met vanille
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Rabarbersap met vanille

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak de rabarber schoon en snij de stengels in stuk- ken van 2 cm. Snij het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap er het merg uit. Doe de rabarber in een pan, voeg het vanillemerg, het stokje en 1 liter water toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten onder deksel sudderen op een zacht vuurtje.

  2. 2

    Neem de pan van het vuur en laat nog 30 minuten trekken. Kook de fles af en laat omgekeerd uitlekken op een schone theedoek. Giet het sap door een zeef en druk de gare rabarber goed uit met een vork om er alle sap uit te krijgen. Giet het sap over in de steriele fles, sluit af en laat afkoelen.

    Tip! Je kunt het sap weken bewaren in de koelkast.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak de rabarber schoon en snij de stengels in stuk- ken van 2 cm. Snij het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap er het merg uit. Doe de rabarber in een pan, voeg het vanillemerg, het stokje en 1 liter water toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten onder deksel sudderen op een zacht vuurtje.

  2. 2

    Neem de pan van het vuur en laat nog 30 minuten trekken. Kook de fles af en laat omgekeerd uitlekken op een schone theedoek. Giet het sap door een zeef en druk de gare rabarber goed uit met een vork om er alle sap uit te krijgen. Giet het sap over in de steriele fles, sluit af en laat afkoelen.

    Tip! Je kunt het sap weken bewaren in de koelkast.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.