• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

VIDEO: Taart met witloof met en ham

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Snij het witlof in stukjes en de ham in blokjes.

  2. 2

    Laat wat boter smelten in een braadpan en bak hierin het witlof en de hamblokjes.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 200 °C.

  4. 4

    Wanneer het witlof-ham mengsel gaar is laat je het uitlekken in een zeef, maar vang het vocht op. Het vrijgekomen vocht gebruiken we om de taartvulling smaak te geven.

  5. 5

    Laat de boter smelten in een pot en voeg hieraan de bloem toe, roer goed.

  6. 6

    Laat dit even bakken en wanneer je de geur van koekjes ruikt, voeg je de witlofjus + de melk toe. (zorg dat je samen 1 l vocht hebt)

  7. 7

    Roer goed zodat er geen klonters zijn en breng tot het kookpunt zodat de saus kan indikken.

  8. 8

    Kruid met peper en zout en naar smaak wat nootmuskaat.

  9. 9

    Meng het witlof, gehakt en de hamblokjes er door.

  10. 10

    Kluts de eidooiers met de hele eieren en roer dit door de dikke saus.

  11. 11

    Vet een taartvorm in en duw er een vel bladerdeeg in – prik in met vork.

  12. 12

    Doe de taartvulling in de taart.

  13. 13

    Snij reepjes van het 2de vel bladerdeeg en leg deze over de taart in een ruitjespatroon.

  14. 14

    Zet de taart in de oven en bak gedurende 30 à 40 min.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Snij het witlof in stukjes en de ham in blokjes.

  2. 2

    Laat wat boter smelten in een braadpan en bak hierin het witlof en de hamblokjes.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 200 °C.

  4. 4

    Wanneer het witlof-ham mengsel gaar is laat je het uitlekken in een zeef, maar vang het vocht op. Het vrijgekomen vocht gebruiken we om de taartvulling smaak te geven.

  5. 5

    Laat de boter smelten in een pot en voeg hieraan de bloem toe, roer goed.

  6. 6

    Laat dit even bakken en wanneer je de geur van koekjes ruikt, voeg je de witlofjus + de melk toe. (zorg dat je samen 1 l vocht hebt)

  7. 7

    Roer goed zodat er geen klonters zijn en breng tot het kookpunt zodat de saus kan indikken.

  8. 8

    Kruid met peper en zout en naar smaak wat nootmuskaat.

  9. 9

    Meng het witlof, gehakt en de hamblokjes er door.

  10. 10

    Kluts de eidooiers met de hele eieren en roer dit door de dikke saus.

  11. 11

    Vet een taartvorm in en duw er een vel bladerdeeg in – prik in met vork.

  12. 12

    Doe de taartvulling in de taart.

  13. 13

    Snij reepjes van het 2de vel bladerdeeg en leg deze over de taart in een ruitjespatroon.

  14. 14

    Zet de taart in de oven en bak gedurende 30 à 40 min.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.