VIDEO: Taart met witloof met en ham
bereiding
- 
                        1 Snij het witlof in stukjes en de ham in blokjes. 
- 
                        2 Laat wat boter smelten in een braadpan en bak hierin het witlof en de hamblokjes. 
- 
                        3 Verwarm de oven voor op 200 °C. 
- 
                        4 Wanneer het witlof-ham mengsel gaar is laat je het uitlekken in een zeef, maar vang het vocht op. Het vrijgekomen vocht gebruiken we om de taartvulling smaak te geven. 
- 
                        5 Laat de boter smelten in een pot en voeg hieraan de bloem toe, roer goed. 
- 
                        6 Laat dit even bakken en wanneer je de geur van koekjes ruikt, voeg je de witlofjus + de melk toe. (zorg dat je samen 1 l vocht hebt) 
- 
                        7 Roer goed zodat er geen klonters zijn en breng tot het kookpunt zodat de saus kan indikken. 
- 
                        8 Kruid met peper en zout en naar smaak wat nootmuskaat. 
- 
                        9 Meng het witlof, gehakt en de hamblokjes er door. 
- 
                        10 Kluts de eidooiers met de hele eieren en roer dit door de dikke saus. 
- 
                        11 Vet een taartvorm in en duw er een vel bladerdeeg in – prik in met vork. 
- 
                        12 Doe de taartvulling in de taart. 
- 
                        13 Snij reepjes van het 2de vel bladerdeeg en leg deze over de taart in een ruitjespatroon. 
- 
                        14 Zet de taart in de oven en bak gedurende 30 à 40 min. 
 
                                     
                 
                 
                 
                 
                                 
                 
                 
                