Recept

Flensjes met cantharellen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hartige pannenkoekjes met een herfstige vulling.

bereiding
  1. 1

    Maak het pannenkoekenbeslag. Roer de bloem door de melk. Voeg de gesmolten boter, de eieren en een snuifje zout toe. Roer tot een glad beslag. Voeg eventueel nog een scheutje melk toe als het beslag niet lopend genoeg is. Laat 10 minuten rusten.

  2. 2

    Borstel de paddenstoelen schoon en snij ze eventueel wat kleiner. Pel de sjalot en de knoflook en snipper fijn.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op grillfunctie. Vet een grote ondiepe glazen ovenschaal in met boter. Fruit de sjalot- en knoflooksnippers glazig in de olijfolie en bak de paddenstoelen 5 minuten mee. Strooi er de peterselie over en kruid met peper en zout. Haal van het vuur.

  4. 4

    Bak van het beslag 8 dunne flensjes in hete olie. Vul ze met de gebakken paddenstoelen, vouw ze in 4 en leg ze in de ovenschaal. Strooi er de geraspte kaas over en gratineer de gevulde flensjes 5 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Flensjes met cantharellen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!