Recept

VIDEO: Canneloni van courgette & mozzarella met tomatensaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Snij de courgette in niet al te dunne plakken, met mandoline, bestrijk ze met olijfolie, peper & zout —> grill ze op de grillpan.

  2. 2

    Ondertussen maak je de spinazie. Doe wat olijfolie in een kommetje. Stoof het fijngesnipperd teentje knoflook en sjalotje aan. Doe er de spinazieblaadjes bij en laat krimpen tot de spinazie gaar is. (Hou een deel rauwe spinazie voor de afwerking achteraf).

  3. 3

    Maak de tomatensaus: de passata laten inkoken, kerstomaten in vier snijden, toevoegen, afwerken met een scheutje balsamicoazijn.

  4. 4

    Maak nu de rolletjes. Beleg elke plak courgette met wat pesto een beetje spinazie en wat stukjes mozzarella. Rol op en leg in een ovenschotel. Het is niet de bedoeling dat je alle ingrediënten super dik op de courgette legt. Gewoon hier en daar wat stukjes zodat je ze gemakkelijk kan oprollen. Steek nu de ovenschotel 10 minuten in de oven tot de mozzarella een beetje gesmolten is.

  5. 5

    Serveer de courgetterolletjes met de tomatensaus. Rasp er eventueel nog wat parmezaan over. Kruid eventueel nog wat bij met peper en zout.

  6. 6

    Gebruik het resterende deel spinazie met wat azijn, olijfolie, peper & zout als afwerking,

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!