Appeltaartjes met speculaas
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Appeltaartjes met speculaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter 7 taartvormpjes, bekleed ze met kruimeldeeg en prik ze in met een vork.

  2. 2

    Doe de speculaasjes in een diepvrieszakje en maal ze fijn met behulp van een deegrol. Verdeel de kruimels over het deeg. Hou een beetje apart voor de afwerking.

  3. 3

    Schil de appelen en snij ze in dunne partjes. Leg ze op de speculaas.

  4. 4

    Smelt de boter op een zacht vuurtje en voeg de poedersuiker toe. Meng goed met een garde. Haal van het vuur en klop de eieren door het beslag. Giet het over de appelen.

  5. 5

    Bak de taartjes ongeveer 20 minuten in de oven. Lekker koud, eventueel met een toef slagroom, of lauw met een bolletje ijs erbi

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter 7 taartvormpjes, bekleed ze met kruimeldeeg en prik ze in met een vork.

  2. 2

    Doe de speculaasjes in een diepvrieszakje en maal ze fijn met behulp van een deegrol. Verdeel de kruimels over het deeg. Hou een beetje apart voor de afwerking.

  3. 3

    Schil de appelen en snij ze in dunne partjes. Leg ze op de speculaas.

  4. 4

    Smelt de boter op een zacht vuurtje en voeg de poedersuiker toe. Meng goed met een garde. Haal van het vuur en klop de eieren door het beslag. Giet het over de appelen.

  5. 5

    Bak de taartjes ongeveer 20 minuten in de oven. Lekker koud, eventueel met een toef slagroom, of lauw met een bolletje ijs erbi

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.