Appelcake met Griekse yoghurt
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Appelcake met Griekse yoghurt

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C. Klop de boter met de suiker en de vanillesuiker tot een luchtige massa. Splits de eieren en voeg een voor een de eidooiers toe aan het beslag. Klop er dan de Griekse yoghurt door, samen met het amandelpoeder, de bloem en het bakpoeder. Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het beslag.

  2. 2

    Beboter de bakvorm en bestuif met bloem.

  3. 3

    Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij ze in partjes. Verdeel ze over het deeg.

  4. 4

    Bak 45 à 50 minuten in de oven.

  5. 5

    Laat de appeltaart afkoelen op een rooster en bestrooi met poedersuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C. Klop de boter met de suiker en de vanillesuiker tot een luchtige massa. Splits de eieren en voeg een voor een de eidooiers toe aan het beslag. Klop er dan de Griekse yoghurt door, samen met het amandelpoeder, de bloem en het bakpoeder. Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het beslag.

  2. 2

    Beboter de bakvorm en bestuif met bloem.

  3. 3

    Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij ze in partjes. Verdeel ze over het deeg.

  4. 4

    Bak 45 à 50 minuten in de oven.

  5. 5

    Laat de appeltaart afkoelen op een rooster en bestrooi met poedersuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.